Kávés kedvenc
Ez a poharas desszert nagyon egyszerű és annyira finom, hogy ha kipróbálod, biztosan kedvenc lesz :
Hozzávalók:
- 15 dkg GULLÓN gluténmentes keksz
- 0,5 dl Tokaji aszú vagy más édes fehérbor
- 0,5 dl presszó kávé
- 2 dl hideg tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 3-4 dkg porcukor ( ízlés szerint, ha kevésbé édesen szereted, nem kell 4 dkg )
Elkészítés:
- Főzünk egy adag presszó kávét, és félre tesszük hűlni.
- Négy db kekszet félreteszünk a kész pohárdesszertek díszítésére.
- Összemorzsoljuk a maradék kekszet és négy desszertes pohárba, vagy kisebb átmérőjű tálkába egyenletesen elosztjuk
- Meglocsoljuk a kekszmorzsát borral.
- Felverjük a tejszínt, ha már majdnem kész, hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a kávét, épp csak összekeverjük, óvatosan hogy a tejszín ne törjön össze.
- A kész krémet elosztjuk a poharakba, és egy-egy kekszet beleszúrunk a tetejébe.
Fogyasztásig dugjuk el a hűtőbe,aztán söpörjük be a dicséreteket!