HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Elindultunk, vigyázz, kész, főzünk!

2012.07.18. 16:19 Lecsó Főzősuli

Kávés kedvenc

Ez a poharas desszert nagyon egyszerű és annyira finom, hogy ha kipróbálod, biztosan kedvenc lesz :

Hozzávalók:

  • 15 dkg GULLÓN gluténmentes keksz
  • 0,5 dl Tokaji aszú vagy más édes fehérbor
  • 0,5 dl presszó kávé
  • 2 dl hideg tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 3-4 dkg porcukor ( ízlés szerint, ha kevésbé édesen szereted, nem kell 4 dkg )

DSCF2045.jpg

Elkészítés:

  • Főzünk egy adag presszó kávét, és félre tesszük hűlni.
  • Négy db kekszet félreteszünk a kész pohárdesszertek díszítésére.
  • Összemorzsoljuk a maradék kekszet és négy desszertes pohárba, vagy kisebb átmérőjű tálkába egyenletesen elosztjuk
  • Meglocsoljuk a kekszmorzsát borral.
  • Felverjük a tejszínt, ha már majdnem kész, hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a kávét, épp csak összekeverjük, óvatosan hogy a tejszín ne törjön össze.
  • A kész krémet elosztjuk a poharakba, és egy-egy kekszet beleszúrunk a tetejébe.

Fogyasztásig dugjuk el a hűtőbe,aztán söpörjük be a dicséreteket!

DSCF2046.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könnyű édesség gluténmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr144664576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása