HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Könnyű, nyári fogások

2012.07.22. 10:24 Lecsó Főzősuli

Használjuk ki, hogy minden zöldség, gyümölcs sokkal finomabb, zamatosabb, és nagyobb valószínűséggel származik hazai kertekből, termelőktől. A paradicsomról például nagyon könnyű megállapítani, hogy szegény fóliasátorban, üvegházban termett, vagy szabad földön, ahol a napsütés érlelte finomra.

Az alábbi finom, könnyű recepteket egy menüként is el lehet készíteni, vagy beilleszthető a megszokott ételeink mellé. Mindhárom gluténmentes.

Zellerkrémleves baconchipssel

zellerkrém leves.JPG

1 közepes zellergumó,5 deka vaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1,5 liter zöldségalaplé, só, egy kis csokor petrezselyem, 4 szelet húsos, szép bacon

Az apróra vágott hagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott zellert, és felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk. Ha puhára főtt a zeller, tűzről levéve összeturmixoljuk, tálaláskor a tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és jöhet egy-egy szelet sült bacon. Négy adag.

 

 

Töltött cukkini

Töltött cukkini.JPG

A cukkini méretétől függően személyenként számolhatunk három-négy kisebb felet, vagy egy-két nagyobbat.30 deka zabpehely, 2 deci víz, 20 deka darált hús ( ízlés szerint pulyka vagy sertés ), 20 deka juhtúró, só, bors, finomra vágott, friss kapor, 1 kis pohár tejföl ( kevés tejjel, vagy vízzel, és sóval felkeverjük, és már lehet is locsolni ), 10 deka reszelt sajt

A zabpelyhet vízbe áztatjuk, hozzákeverjük a darált húst és a túrót. Jöhetnek bele a fűszerek.  A félbevágott, kivájt cukkiniket megtöltjük, kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, ezután jöhet a tetejére a tejföl és a sajt. Pirosra sütjük. Négy adag.

Nektarin kehely

eper-nektarin.jpg
1 kiló friss nektarin és más hozzá illő gyümölcs vegyesen ( eper vagy cseresznye vagy málna ), 6 evőkanál méz,
reszelt citromhéj és a citrom kifacsart leve, 40 g vaníliás cukor, őrölt fahéj,1 tasak zselatinpor , 3 deci hideg víz

A gyümölcsöt megtisztítjuk, felvágjuk közepes darabokra, majd kézzel vagy turmixgében pépesítjük. Én szeretem kézzel összenyomni a gyümölcsöket, mert még másnap is jó illatú tőle a kezem :) Hozzáadjuk az őrölt fahéjat, a mézet, a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a hideg vízzel feloldott, majd felmelegített zselatint, és összeforgatjuk. Formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük, tejszínhabbal díszíthetjük.

 

1 komment

Címkék: eper cukkini nektarin zabpehely

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr374670537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2017.02.21. 22:02:54

Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvrok.html) azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
süti beállítások módosítása