HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Zöldséges kert

2012.07.23. 09:10 Lecsó Főzősuli

Két újabb nyári  kedvenc receptem, hétfői indításképp. A hideg kovászos uborka leves az intenzív és a savanykás íz kedvelőinek nagy élmény lesz, a céklás csirkeragu szintén nagy kedvenc. Hamar elkészül, nagyon finom és gyönyörű színe van! Az alábbi receptek két személyesek.

 

Hideg kovászos uborka leves
zold_leves.jpg

4 nagy kovászos uborka, 2 deci kovászos uborka lé, 2 deci zöldség alap lé
1 deci natúr joghurt, 1 gerezd friss fokhagyma, kb 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
só, bors, apróra vágott friss kapor

Az uborkát felaprítjuk, a fokhagymával, a reszelt vöröshagymával megdinszteljük és a joghurttal összeturmixoljuk. A zöldség alap lével és az uborka lével hígítjuk, míg megfelelő állaga nem lesz. Sózzuk, borsozzuk. Mikor kész, lehűtjük, fogyasztás előtt apróra vágott kaporral megszórjuk.

Céklás csirkeragu

cékla 01.jpg
15 deka apróra vágott csirkemell, 2 fej gomba, fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,1 db közepes méretű cékla (8-10 cm átmérőjű), 1 csapott evőkanál burgonya keményítő, 1 deci zöldség alap lé
olaj, só, bors, babérlevél

A céklát előre, enyhén cukros vízben nem túl puhára megfőzzük, majd leszűrve, apróra, 1×1×1 cm-es kockákra vágjuk. A levét tegyük félre. A hagymát finomra vágjuk és olajon megdinszteljük, a csirkemellet ezen kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott gombát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és együtt pirítjuk tovább. Végül a céklát hozzáadjuk, az egészet felforrósítjuk. Meghintjük a keményítővel, elkeverjük, majd felöntjük annyi húslevessel, hogy megfelelő sűrűségű ragut kapjunk. Ha a színével nem vagyunk elégedettek, akkor a húslevest a cékla levével helyettesítjük vagy korrigáljuk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr774672170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denevér3333 2012.07.23. 16:18:57

Ezek jók nagyon! Főleg a kovászos uborka leves!

Lecsó Főzősuli 2012.07.24. 15:47:36

@denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :)
süti beállítások módosítása