A halava indiai édesség. Távolról rokonítható vele a mi tejbegrízünk, de ezt még az is imádni fogja, aki a tejbegrízt messziről elkerüli! Érdemes kipróbálni, könnyű elkészíteni garantált siker lesz!
Hozzávalók:
- 10 dekacukor
- 4 deci víz
- 1 evőkanál citromlé
- 12 deka búzadara
- 5 deka vaj
- 2 nagy marék fagyasztott erdei gyümölcs mix
- 1 /2 kávéskanál fajéj
- 1 kis marék kesudió
- 1 kis marék szeletelt mandula
- 1 kis marék mazsola
Főzzünk cukorszirupot ( cukor, víz, citromlé, fahéj ), és tegyük félre.
Olvasszuk fel a vajat egy teflon serpenyőben, és kezdjük el pirítani a darát, amikor barnulni kezd, adjuk hozzá a magvakat és a mazsolát. Lassú tűzön, folyamatosan keverve.
Ha már szép aranybarna a dara, öntsük hozzá a cukor szirupot és a fagyasztott gyümölcsöket. Díszítéshez pár szemet félre tehetünk. Még kb. 3 percig kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
A tűzről levéve, lefedve 15 percig állni hagyjuk. Hidegen, és melegen is fogyasztható.
A sűrűsége a hozzáadott folyadék mennyiségétől függ. Ha hígabbra szeretnénk, amikor már a gyümölcsök is benne vannak, még adhatunk hozzá vizet.