HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Gluténmentes pogácsa

2012.08.07. 19:30 Lecsó Főzősuli

Zsófi pogi 027.jpg

Hozzávalók:

60 dkg glutenix fehér kenyér por

1 tojás

25 dkg margarin

2 dl tejföl

2 db főtt burgonya áttörve

2 kávéskanál só

2 kávéskanál cukor

2 dkg élesztő

1,5 dl tej

A burgonyákat héjastól megfőzzük, ha kihűltek meghámozzuk és áttörjük őket. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a felvert tojást és a margarint.

Összegyúrjuk, és egy konyharuhával letakarva, meleg, huzatmentes helyen kelni hagyjuk. Rizsliszttel beszórt gyúródeszkán kinyújtjuk, a tetejét késsel bekockázzuk, hogy mutatós legyen.

Célszerű olyan vastagságúra nyújtani a tésztát, mint a pogácsa szaggató magassága, mert magasságra nem fog nőni, csak szélességre. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kis távolságot tartva, hogy ne süljenek össze, tojással megkenjük, köménymag, reszelt sajt jöhet a tetejére.

Légkeveréses sütőben, amit előmelegítettünk 150 fokon, kb 20 perc alatt szép aranybarnára sül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr684700563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása