Hozzávalók:
60 dkg glutenix fehér kenyér por
1 tojás
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 db főtt burgonya áttörve
2 kávéskanál só
2 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
A burgonyákat héjastól megfőzzük, ha kihűltek meghámozzuk és áttörjük őket. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a felvert tojást és a margarint.
Összegyúrjuk, és egy konyharuhával letakarva, meleg, huzatmentes helyen kelni hagyjuk. Rizsliszttel beszórt gyúródeszkán kinyújtjuk, a tetejét késsel bekockázzuk, hogy mutatós legyen.
Célszerű olyan vastagságúra nyújtani a tésztát, mint a pogácsa szaggató magassága, mert magasságra nem fog nőni, csak szélességre. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kis távolságot tartva, hogy ne süljenek össze, tojással megkenjük, köménymag, reszelt sajt jöhet a tetejére.
Légkeveréses sütőben, amit előmelegítettünk 150 fokon, kb 20 perc alatt szép aranybarnára sül.