HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Zöldséges, citromos csirkeragu

2012.07.31. 16:59 Lecsó Főzősuli

Torta 002.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 deka csirkemell
  • 20 deka répa
  • 2 nagy hagyma
  • 16 szem szegfűszeg
  • 1 póréhagyma
  • 2 szár zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 deka vöröshagyma
  • 6 deka húsos szalonna
  • 2 deka vaj
  • 20 deka gomba
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 liter csirke alaplé
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csokor zöldfűszer (1 csokor petrezselyem, 3-4 friss kakukkfűág, 4 babérlevél összekötve)
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, bors

Elkészítés:

Körülbelül 2x5 cm-es csíkokra vágjuk a csirkemell filét. Közepes méretű fazékban felteszünk főzni 7,5 deci alap lében, enyhén megsózzuk.  Hozzáadjuk a felkarikázott répát, az ujjnyi hosszú, vékony csíkokra vágott póréhagymát és zellert, a fűszer csokrot, a hagymákat, amibe beleszurkáltuk a szegfűszegeket, és a fokhagymákat.  15 percig alacsony lángon forraljuk.

 

Egy másik edényben 2 dkg vajon apróra vágott szalonnát pirítunk, majd ezen a zsiradékon hagymát fonnyasztunk, végül erre tesszük a felszeletelt gombákat és 2 deci csirke alap lével megfőzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 

 Amint a csirke megpuhult kiszedjük a húst egy tálra, a főzővizet pedig félretesszük.

Egy edényben felverünk két tojás sárgáját, és hozzáadjuk a tejfölt valamint 2 evőkanál keményítőt.  Folyamatosan kevergetjük, apránként hozzáöntjük a csirke főzőlevének két harmadát, ha túl sűrű, az egészet. Sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a szalonnás gombára és 5 percig főzzük, majd a legvégén citromlével ízesítjük. Ezután vissza szedjük bele a csirke húst és a zöldségeket. Jázmin rizzsel tálaljuk, a tetejét az apróra vágott snidlinggel díszíthetjük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zeller csirkemell gluténmentes keményítő szegfűszeg póré hagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr904688980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása