A csoda szép, gluténmentes süti receptje:
- 75 deka túró,
- cukor ízlés szerint,
- 1 csomag főzéssel készíthető vaníliás puding por,
- 2 deci tejföl.
- 8 tojás,
- 1 narancs reszelt héja és leve,
- 2 evőkanál méz
- vaj
- 2 alma
- piros gyümölcs
- 1 evőkanál keményítő ,
- bogyós egész gyümölcs, porcukor, citromfű a díszítéshez
A túrót áttörjük, a tojás fehérjét és sárgáját szétválogatjuk. Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a pudingport, 8 tojás sárgáját, a narancs lereszelt héjját és a cukrot. A fehérjét habbá verjük és a végén az egészhez óvatosan hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 160 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, ha már nem ragad tészta a beleszúrt fogpiszkálóra, és szép aranybarna a teteje, akkor elkészült.
Közben vajat olvasztunk, belerakunk 2 evőkanál mézet és megkaramellizáljuk. Hozzáadunk 2 hámozott, magozott kockára vágott almát, 1 narancs levét és valamilyen piros gyümölcsöt ha kell akkor cukrot is, a képen látható süti fekete ribizlis. Egy kevés, szép gyümölcsöt tegyünk félre a végére díszítésnek.
Az almás gyümölcsöt jól főzzük szét, egy kicsi keményítővel sűrítsük be, ha nagyon sok a leve. Turmixoljuk szét, ha magos a gyümölcs, akkor a sűrítés előtt át kell paszírozni szűrőn. Ha a süti kihűlt keresztben félbevágjuk, megkenjük az egyik oldalt a gyümölcsvelőnkkel ráfordítjuk a másik oldalt és a hűtőbe tesszük, legalább egy órára. Porcukrot szitálunk a tetejére, felszeleteljük, és a tányéron pár szem gyümölccsel, citromfűvel díszítjük.
Egy normál szögletes tepsi méretű lesz belőle.