Hozzávalók:
- 30 deka gluténmentes penne tészta
- 30 deka darált hús
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd foghagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregano, kakukkfű
- só
- bors
- feta sajt kockák
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, és két evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Jöhet hozzá a fokhagyma és a kis kockákra vágott paradicsomok. Ha a paradicsom már kezd szétfőzni, hozzáadjuk a fűszereket, és összeturmixoljuk. Az öntetet félretesszük.
Az olaj másik felén folyamatos kevergetés közben megpirítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a húst, és addig melegítjük, amíg ismét felforr. Ezzel a csodás szósz el is készült. Összekeverjük a tésztával.
Tálaláskor a tetejére feta sajt kockákat szórunk.