Hozzávalók:
15 deka Gullón gluténmentes keksz
8 deka mandulaliszt
7 deka vaj, felolvasztva
25 deka mascarpone
200 g vaníliás joghurt
4 db tojássárgája
5 deka cukor
2 bögre bogyós gyümölcs, lehet vegyesen is ( lehet friss, aszalt, vagy kiolvasztott mirelit )
A kekszeket kézzel, vagy mozsárban törjük finom morzsává. Adjuk hozzá a mandula lisztet és az olvasztott vajat. Keverjük össze és a masszát nyomkodjuk sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába. Tegyük 1-2 órára a hűtőbe. Ha a torta alapja már megszilárdult, melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb tálban keverjük szép egyenletes krémmé a mascarponét és a többi hozzávalót.
Egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsöket a tésztán, és simítsuk a tetejére a krémet. Süssük kb 45 percig, amíg szép pirult színe lesz.
A képen látható változat aszalt szilvával készült.