HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Gluténmentes sajttorta

2012.08.13. 12:17 Lecsó Főzősuli

sajttorta.jpg

Hozzávalók:

15 deka Gullón gluténmentes keksz

8 deka mandulaliszt

7 deka vaj, felolvasztva

25 deka mascarpone

200 g vaníliás joghurt

4 db tojássárgája

5 deka cukor

2 bögre bogyós gyümölcs, lehet vegyesen is ( lehet friss, aszalt, vagy kiolvasztott mirelit )

A kekszeket kézzel, vagy mozsárban törjük finom morzsává. Adjuk hozzá a mandula lisztet és az olvasztott vajat. Keverjük össze és a masszát nyomkodjuk sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába. Tegyük 1-2 órára a hűtőbe. Ha a torta alapja már megszilárdult, melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb tálban keverjük szép egyenletes krémmé a mascarponét és a többi hozzávalót.

Egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsöket a tésztán, és simítsuk a tetejére a krémet. Süssük kb 45 percig, amíg szép pirult színe lesz.

A képen látható változat aszalt szilvával készült.

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs joghurt mascarpone gluténmentes keksz

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr924709708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása