HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Feta sajtos, paradicsomos penne

2012.07.24. 09:19 Lecsó Főzősuli

 DSCF2061.jpg

Hozzávalók:

  • 30 deka gluténmentes penne tészta
  • 30 deka darált hús
  • 4  evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd foghagyma
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregano, kakukkfű
  • bors
  • feta sajt kockák

 

DSCF2057.jpg

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, és két evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Jöhet hozzá a fokhagyma és a kis kockákra vágott paradicsomok. Ha a paradicsom már kezd szétfőzni, hozzáadjuk a fűszereket, és összeturmixoljuk. Az öntetet félretesszük.

Az olaj másik felén folyamatos kevergetés közben megpirítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.

A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a húst, és addig melegítjük, amíg ismét felforr. Ezzel a csodás szósz el is készült. Összekeverjük a tésztával.

Tálaláskor a tetejére feta sajt kockákat szórunk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: bazsalikom hámozott paradicsom oregano feta sajt oliva olaj gluténmentes penne kakaukkfű

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr944674418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása