Hozzávalók:
- 125 g kukorica liszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 g őrölt manudla
- 3 dl főző tejszín
- 3 evőkanál cukor
- porcukor a tetejére
12 darab lesz belőle, darabonként 1-2 szem málnát, cseresznyét vagy meggyet, vagy egy kis fürt ribizlit számolhatunk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Lazán keverjük össze a hozzávalókat, a gyümölcsöt óvatosan forgassuk bele, hogy ne törjön össze. Sütéshez használhatunk szilikonformát,amit olaj spray-el nem árt befújni, mielőtt a tésztát bele kanalazzuk, vagy muffin sütő tepsit kis papír kapszlikkal. Kb. 20 percig süssük, amíg a muffinok szép aranybarna színt kapnak.
A tejszínnél figyeljünk oda, hogy nem kell felverni, csak hozzáönteni a száraz hozzávalókhoz, és vásárláskor olyan márkát válasszunk, ami garantáltan gluténmentes, pl. a Milli.
Használhatunk gluténmentes süteményport is a kukorica liszt helyett, viszont mielőtt még adnánk hozzá cukrot, kóstoljuk meg, mert az ilyen porok már tartalmaznak cukrot.
A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk porcukorra.