HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Gluténmentes, gyümölcsös muffin

2012.08.12. 09:51 Lecsó Főzősuli

muffin-kapszli.jpg

Hozzávalók:

  • 125 g kukorica liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 g őrölt manudla
  • 3 dl főző tejszín
  • 3 evőkanál cukor 
  • porcukor a tetejére

12 darab lesz belőle, darabonként 1-2 szem málnát, cseresznyét vagy meggyet, vagy egy kis fürt ribizlit számolhatunk.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Lazán keverjük össze a hozzávalókat, a gyümölcsöt óvatosan forgassuk bele, hogy ne törjön össze. Sütéshez használhatunk szilikonformát,amit olaj spray-el nem árt befújni, mielőtt a tésztát bele kanalazzuk, vagy muffin sütő tepsit kis papír kapszlikkal. Kb. 20 percig süssük, amíg a muffinok szép aranybarna színt kapnak.

A tejszínnél figyeljünk oda, hogy nem kell felverni, csak hozzáönteni a száraz hozzávalókhoz, és vásárláskor olyan márkát válasszunk, ami garantáltan gluténmentes, pl. a Milli.

Használhatunk gluténmentes süteményport is a kukorica liszt helyett, viszont mielőtt még adnánk hozzá cukrot, kóstoljuk meg, mert az ilyen porok már tartalmaznak cukrot.

A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk porcukorra.

muffin.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs tejszín kukorica liszt őrölt mandula gluténmentes süteménypor

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr494707891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása