HTML

"Fő" az egészség!

Friss topikok

  • gbsz: Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvr... (2017.02.21. 22:02) Könnyű, nyári fogások
  • Lecsó Főzősuli: @denevér3333: Köszönöm szépen, jó főzést és olvasgatást! :) (2012.07.24. 15:47) Zöldséges kert

Archívum

Epres tiramisu

2012.07.28. 16:09 Lecsó Főzősuli

 

Nagyon szeretem az epret, és a tiramisut is. Igazán finom lett a kettő kombinációja:

Hozzávalók
200 g babapiskóta vagy piskótatallér
50 ml tej (kb. 3 evőkanál)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1/2 kg szép eper
fahéj - cukor keverék
Krémhez
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
250 ml hideg tej
250 g sovány túró
250 g mascarpone sajtkrém
eper 1.1.jpgElkészítés
 A
babapiskótát egy keverőedénybe darabokra törjük, rumos tejjel meglocsoljuk. Az eper 2/3-át feldaraboljuk.

Az Aranka krémet  250 ml tej felhasználásával elkészítjük. Hozzáadjuk a túrót és a Mascarponét. Desszertes kehelybe vagy kis tálkákba rétegezzük a rumos tejjel meglocsolt babapiskótát, a krém felét, és a feldarabolt epret, erre jön még  krém másik fele, és a tetejét az egészben hagyott eperszemekkel díszítjük. Tálalásig legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, így az ízek jól összeérnek.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: tej túró mascarpone eper fahéj

A bejegyzés trackback címe:

https://lecsofozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr904683680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása