Nagyon szeretem az epret, és a tiramisut is. Igazán finom lett a kettő kombinációja:
Hozzávalók
200 g babapiskóta vagy piskótatallér
50 ml tej (kb. 3 evőkanál)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1/2 kg szép eper
fahéj - cukor keverék
Krémhez
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
250 ml hideg tej
250 g sovány túró
250 g mascarpone sajtkrém
Elkészítés
A babapiskótát egy keverőedénybe darabokra törjük, rumos tejjel meglocsoljuk. Az eper 2/3-át feldaraboljuk.
Az Aranka krémet 250 ml tej felhasználásával elkészítjük. Hozzáadjuk a túrót és a Mascarponét. Desszertes kehelybe vagy kis tálkákba rétegezzük a rumos tejjel meglocsolt babapiskótát, a krém felét, és a feldarabolt epret, erre jön még krém másik fele, és a tetejét az egészben hagyott eperszemekkel díszítjük. Tálalásig legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, így az ízek jól összeérnek.
Jó étvágyat!